Nieuwe spookfacturen verwacht rond feestdagen

17 december 2012 | Door redactie

U bent er al eerder voor gewaarschuwd: oplichters die u een rekening sturen voor een dienst die niet geleverd wordt en die de naam van een bekende organisatie misbruiken als afzender. Dit keer moet u weer eens oppassen voor nepfacturen die namens de Kamer van Koophandel worden verstuurd.

Bedrijven moeten de komende weken oppassen voor nepfacturen die uit naam van de Kamer van Koophandel (KvK) worden verstuurd. Vanaf 2013 is de jaarlijkse bijdrage aan de KvK afgeschaft. Uw organisatie ontvangt hier dus geen factuur meer voor. Daar staat niet iedereen bij stil en het kan ook zijn dat niet iedereen in uw organisatie daarvan op de hoogte is. Oplichters proberen nu, zogenaamd via de Kamer van Koophandel, bedrijven deze bijdrage toch te laten betalen.  Ze hopen dat er door de kerst- en eindejaardrukte minder kritisch naar de binnenkomende rekeningen wordt gekeken.

Facturen kritisch bekijken

Het is ook verwarrend, want als uw organisatie de bijdrage de afgelopen jaren niet altijd even trouw heeft voldaan, kunt u nog wel facturen ontvangen voor naheffingen. Het kan ook zijn dat uw organisatie andere diensten bij de Kamer van Koophandel afneemt, die betaald moeten worden. Hoe dan ook, waakzaamheid is geboden! Bekijk facturen van de Kamer van Koophandel altijd kritisch voor u ze betaalt. Bel eventueel na om te informeren waar de factuur precies betrekking op heeft. Krijgt u een valse factuur in handen, meld dit dan bij het Steunpunt Acquisitiefraude.