Pas op voor spooknota van incassobureau

30 januari 2015 | Door redactie

Vorig jaar verdienden de verstuurders van spooknota’s en andere oplichters maar liefst € 12,7 miljoen, € 4,5 miljoen meer dan het jaar daarvoor. Dit blijkt uit berekeningen van de Fraudehelpdesk. Het nieuwste wapen van deze fraudeurs is een nepfactuur van een gerenommeerd incassobureau, zo waarschuwt de Fraudehelpdesk.

Misschien bent u, net als veel ondernemers in Nederland, wel eens geconfronteerd met een spookfactuur. De Fraudehelpdesk, onderdeel van Stichting Aanpak Financieel-Economische Criminaliteit in Nederland, heeft alle meldingen van fraude die de afgelopen maand binnenkwamen op een rij gezet en waarschuwt op basis hiervan in het bijzonder voor nepfacturen van incassobureau Intrum Justitia. Deze spooknota’s zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Andere creatieve vondsten waren:

Acquisitiefraude moet strenger aangepakt worden

De Fraudehelpdesk ontving in 2014 maar liefst 147.480 meldingen, tegenover 65.855 in 2013. Omdat het mkb enorm gedupeerd wordt door deze vorm van fraude en weinig mogelijkheden heeft zich hiertegen teweer te stellen, wil de politiek acquisitiefraude strafbaar stellen. U las hier al over in het bericht ‘Twee jaar gevangenisstraf voor acquisitiefraude’.

Bijlagen bij dit bericht

Voorkom acquisitiefraude
E-learning | VideoCollege 19 minuten