Slachtoffers van fraude kunnen zich melden

26 maart 2012 | Door redactie

De Belastingdienst komt regelmatig tegen dat fraudeurs misbruik maken van uw persoonsgegevens of DigiD. Met deze gegevens proberen ze toeslagen aan te vragen op uw naam en fraude te plegen met belastinggeld. Bent u het slachtoffer van deze fraude, dan is het verstandig om deze fraude zo spoedig mogelijk te melden bij de fiscus. De fiscus gaat dan over tot actie en zal proberen de dader te achterhalen.

De afgelopen tijd is regelmatig in het nieuws geweest dat criminelen op grote schaal de Belastingdienst proberen op te lichten. De fiscus wil de daders van deze fraude zo snel mogelijk oppakken. U kunt hierbij helpen door u te melden bij het Meldpunt Slachtoffers Fraude als u denkt dat er met uw gegevens is gefraudeerd.

Bereikbaarheid meldpunt

Dit meldpunt is zowel telefonisch als via e-mail te bereiken. Stuurt u een e-mail naar de fiscus, vermeldt dan in het bericht uw naam, burgerservicenummer, telefoonnummer en een korte omschrijving van de situatie. De Belastingdienst zal dan binnen 24 uur met u contact opnemen. Voor het melden van fraude met de toeslagen is een apart nummer en e-mailadres beschikbaar.