Vakantieperiode is hét moment om te frauderen

6 augustus 2012 | Door redactie

De vakantieperiode is helaas geen goed moment om rustig achterover te gaan leunen. U moet juist scherp blijven. De vakantieperiode is namelijk een uitgelezen moment voor fraudeurs om toe te slaan. Denk bij de eventuele overdracht van uw werkzaamheden voor uw vakantie dus ook aan de beveiliging van uw organisatie.

In de zomerperiode zullen veel medewerkers er even tussenuit gaan. U zult dan in sommige gevallen voor vervanging moeten zorgen. Vaak kunt u dit goed oplossen door uitzend- of vakantiekrachten in te zetten. Dit heeft echter een groot nadeel: u haalt een relatief groot aantal ‘onbekenden’ binnen die weinig binding hebben met uw organisatie. De kans op fraude neemt daarmee toe.    

Geef de toegangscode alleen aan vaste medewerkers

Het dus zaak dat ook tijdelijke krachten weten aan welke beveiligingsregels zij zich moeten houden. Dit aspect schiet er vaak bij in bij het overdragen van werkzaamheden of het inwerken van de tijdelijke arbeidskrachten. Ook kunt u afspreken dat tijdelijke krachten alleen toegang hebben tot uw organisatie in samenwerking met één van uw vaste medewerkers. Zo voorkomt u dat binnen relatief korte tijd heel wat ‘onbevoegden’ over de toegangscode beschikken.