De WhatsApp-nek grijpt om zich heen

29 januari 2014 | Door redactie

Betrapt u uzelf er wel eens op dat u helemaal ineengedoken zit als u WhatsApp-berichten typt? Dan zullen uw rug, schouders en nek u niet dankbaar zijn. Vooral lopen en typen tegelijk zorgt voor een slechte houding. Wees dus in het vervolg wat liever voor uw nek, schouders en rug als u verdiept bent in WhatsApp.

WhatsApp heeft een voordeel ten opzichte van de sms: het is gratis. Tientallen berichten die in korte tijd over en weer gaan is dus niet vreemds. Let wel op uw houding als u bezig bent met WhatsApp. Australisch onderzoek van de Universiteit van Queensland heeft aangetoond dat een slechte houding tijdens het typen vervelende gevolgen heeft. Zo kunt u er nek-, schouder- en rugklachten aan overhouden. Die conclusie verbaast u misschien niet, maar wist u ook dat typen op de smartphone u uit balans kan brengen?

Niet lopend typen op de smartphone

Als u loopt en typt tegelijk – bijvoorbeeld in WhatsApp –, focust uw brein zich op het typen. U gaat automatisch langzamer lopen, neemt kleine stapjes en trekt uw armen naar uw lichaam toe. Ook buigt uw hoofd helemaal naar het scherm toe. Gevolg: uw stabiliteit neemt af en ongelukken liggen op de loer. U kunt dus beter rustig gaan zitten als u wilt typen op de smartphone.