Bespaar collectekosten met GoedeDoelenSticker

9 september 2013 | Door redactie

Het inzetten van collectanten is een prijzige manier om fondsen te werven, want u bent hiervoor al gauw een derde tot meer dan de helft van de opbrengst aan kosten kwijt. Door uw donateurs te wijzen op de GoedeDoelenSticker, kan uw organisatie collectanten efficiënter inzetten en zo kosten besparen.

Door de GoedeDoelenSticker op hun voordeur te plakken, geven donateurs aan dat zij al een donatie hebben gedaan. Zij krijgen de sticker thuisgestuurd, nadat zij online aan uw organisatie hebben gedoneerd via iDeal. Dit is ook mogelijk voor goede doelen die niet landelijk collecteren. Een door u op pad gestuurde collectant weet dan meteen dat hij bij de buurman moet aanbellen. Uw organisatie is zo ook zekerder van een donatie, want een donateur hoeft niet meer te zoeken naar kleingeld als de collectant aanbelt.

Alleen in vrije periodes collecteren

Wanneer collecteren?

Als u wilt collecteren voor uw goede doel, moet u daarvoor een vergunning hebben van de desbetreffende gemeente. Onlangs zijn de landelijk collecterende fondsen begonnen met hun inzameling. Als uw organisatie hier niet toe behoort, kunt u tijdens deze periode (zie de infographic hieronder) niet ook langs de deuren gaan. Of u in een bepaalde gemeente kunt gaan collecteren tijdens de vrije periodes, kunt u controleren bij het Centraal Bureau Fondsenwerving.