Collecteren kan nu ook via Facebook

21 oktober 2013 | Door redactie

Uw organisatie hoeft niet meer langs de deuren om te collecteren, want dit kan nu ook digitaal via Facebook. Hiermee kunt u het voorbeeld volgen van de Brandwondenstichting, die het mogelijk maakt voor gebruikers van Facebook om voor de stichting te collecteren via een applicatie.

Na de herfstvakantie gaan weer veel stichtingen van deur tot deur om te collecteren. Zamelt uw organisatie ook geld in op deze manier, of overweegt u dit, dan is daar nu een nieuwe, digitale manier voor. Facebookgebruikers kunnen namelijk via een collecte-applicatie (voorbeeld) zelf een collectebus aanmaken en zo geld inzamelen voor uw organisatie. 

Gebruikers maken een collectebus aan

Uw organisatie kan deze applicatie op haar bedrijfspagina van Facebook plaatsen en elke gebruiker aansporen een collectebus aan te maken. Na een oproep op de tijdlijn van de gebruiker, of via een link op Twitter, kunnen zijn vrienden eenvoudig enkele euro’s doneren. Nu social media niet meer weg te denken is, is het zeker de moeite waard om een dergelijke manier van fondsenwerving uit te proberen.