Doneerknop van Facebook komt ook naar Nederland

27 september 2017 | Door redactie

Vanaf begin oktober kan uw organisatie gebruikmaken van de doneerknop van Facebook. Hierdoor hoeft de donateur niet langer naar de website van het goede doel om de donatie te regelen, maar kan dat direct via Facebook.

Met de doneerknop helpt Facebook organisaties met het inzamelen van geld. In de Verenigde Staten kunnen goede doelen hier al langer gebruik van maken en dat is een groot succes. Facebook gaat de doneerknop nu ook voor andere landen beschikbaar stellen. Eind september kunnen goede doelen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Spanje al gaan testen met de doneerknop. Facebook gaat de test begin oktober uitbreiden naar Nederland. Daarnaast voegt Facebook dan ook Italië, Polen, België, Zweden, Portugal, Denemarken, Oostenrijk, Finland en Luxemburg toe. 

Kosten verbonden aan de doneerknop

Om gebruik te kunnen maken van de doneerknop zal Facebook uw organisatie eerst screenen. Gaat Facebook akkoord, dan mag uw organisatie de doneerknop plaatsen op de Facebookpagina. Hierdoor is het doneren aan uw organisatie nog makkelijker. Aan de service van Facebook zijn wel kosten verbonden. Van elke donatie betaalt u 5% aan Facebook. Hiervan is 3,5% bedoeld om de kosten te dekken en 1,5% voor de verwerking van de betalingen.