Goede doelen starten met contactloos collecteren

30 augustus 2017 | Door redactie

Verschillende goede doelen hebben gezamenlijk geïnvesteerd in de aankoop van vijfhonderd contactloze collectebussen. Per 3 september gaan ze daarmee de straat op en is contactloos doneren in vijftig gemeenten mogelijk.

De traditionele manier van fondsenwerving met een collectebus levert steeds minder op voor goede doelen. Mensen hebben namelijk steeds minder contant geld op zak. Voor 21 organisaties was dat de reden om de krachten te bundelen. Zo hebben KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Diabetesfonds, Amnesty International en Jantje Beton zich aangesloten bij deze samenwerking. Deze goede doelen hebben gezamenlijk geïnvesteerd in de aanschaf van vijfhonderd collectebussen met ingebouwde pinautomaat. Hierdoor is het mogelijk dat mensen ook contactloos doneren.

Nieuwe collectebussen gaan rouleren

Op 31 augustus wordt de nieuwe collectebus gepresenteerd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Per 3 september gaan de eerste collectanten op pad met deze collectebussen. De nieuwe collectebussen zullen rouleren tussen de goede doelen. Voor de deelnemende organisaties staat veiligheid en anonimiteit voorop. Alleen goede doelen met een CBF-erkenning kunnen gebruikmaken van deze nieuwe collectebussen.