Makkelijker doneren met iDEAL QR-code op collectebus

De introductie van de iDEAL QR-code maakt het voor donateurs mogelijk om via de mobiele app van de bank te doneren. Knab is de eerste bank die daarmee gaat werken. Waarschijnlijk zullen de andere banken snel volgen.

12 juli 2017 | Door redactie

Fondsenwerving met een collectebus staat de laatste tijd flink onder druk. Mensen hebben steeds minder vaak contant geld op zak, omdat ze alles afrekenen met de pinpas. Organisaties proberen daarop in te spelen. Eerder dit jaar kwamen donatieplatform Whydonate en ING al met de contactloze collectebus. Nu komt Knab met een alternatief door gebruik te maken van de iDEAL QR-code in de mobiele app van de bank. Rekeninghouders van andere banken moeten daarvoor nog de gratis mobiele iDEAL-app gebruiken. 

Eenvoudig en direct geld overmaken

Donateurs kunnen daardoor eenvoudig en direct elk gewenst bedrag overmaken naar uw organisatie. Hiervoor opent de donateur de mobiele app en klikt op de functie ‘betalen met iDEAL QR’. Na het scannen van de QR-code is het mogelijk om via de app te betalen. Uw organisatie kan dit eenvoudig toepassen door een QR-code voor de collectebus te maken. Als meer banken deze optie krijgen, is dit een goede toevoeging aan de fondsenwerving van uw organisatie.