Meer ophalen met contactloze collectebus

Collecteren is straks een stuk eenvoudiger met de contactloze collectebus. Deze collectebus is ontwikkeld door donatieplatform Whydonate en ING. Deze nieuwe manier van collecteren moet een positief effect hebben op de fondsenwerving via een collecte.

19 april 2017 | Door redactie

Uit een eerder onderzoek van het ING Economisch Bureau bleek al dat de opbrengsten van fondsenwerving via collectes de afgelopen jaren flink is teruggelopen. Het houden van een collecte levert dus steeds minder op voor uw organisatie. Collectanten krijgen namelijk steeds vaker te horen dat mensen geen contant geld in huis of op zak hebben. Met de komst van de contactloze collectebussen moet dit gaan veranderen.

Koppelen aan het donatieplatform

De contactloze collectebus maakt het namelijk mogelijk om snel, makkelijk en veilig geld te doneren met een contactloze betaalpas of mobiele telefoon. Het is de bedoeling om de collectebus te koppelen aan het donatieplatform Whydonate. Op dit platform kunnen mensen ook online doneren en kunnen collectanten de opbrengst van die dag zien. De komende maanden gaan twintig goede doelen testen of de contactloze collectebussen succes opleveren.