Met Tikkie nog eenvoudiger online collecteren

11 april 2018 | Door redactie

Uw organisatie kan nu nog makkelijker collecteren door gebruik te maken van Digicollect en Tikkie. Om dit voor elkaar te krijgen hebben Kentaa en ABN Amro de handen ineengeslagen. Door deze samenwerking is het nu mogelijk om eenvoudig donatieverzoeken te sturen via WhatsApp of e-mail.

Voor non-profitorganisaties is het steeds lastiger om fondsen te werven met een collecte. Eind vorig jaar hebben verschillende organisaties daarom geïnvesteerd in contactloze collectebussen. Om collecteren nog makkelijker te maken heeft Kentaa online collecteren met Digicollect ontwikkeld. Door de koppeling met Tikkie van ABN Amro is het voor de collectant nu mogelijk om eenvoudig donatieverzoeken te versturen naar donateurs.

Starten met een eigen collectebus

Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet uw organisatie eerst een eigen Digicollect-website aanmaken. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Daarnaast betaalt uw organisatie een percentage van de donatie-inkomsten aan Kentaa. Heeft uw organisatie een pagina aangemaakt, dan kunnen collectanten starten met een eigen collectebus. Via het Tikkie-icoon is het dan mogelijk om familie, vrienden of collega’s een donatieverzoek te sturen. De ontvangers kunnen op de gebruikelijke wijze zoals bij een Tikkie een donatie doen aan uw goede doel. ABN Amro zorgt ervoor dat het op de rekening van uw organisatie terechtkomt.

Het bereik met een online collecte is groter

Het grote voordeel van deze nieuwe methode is dat iedereen zich kan aanmelden als mobiele collectant. Mensen hoeven niet de straat op om te collecteren en kunnen deze collecte vanuit huis regelen. Hiervoor hoeven ze alleen maar een online collectebus voor het goede doel aan te maken en vrienden, familie en collega’s vragen om een online donatie te doen. Uw organisatie kan daardoor veel meer collectanten inzetten, die allemaal geld inzamelen voor uw goede doel. Grote kans dat het bereik met een onlinecollecte groter is en waarschijnlijk haalt uw organisatie op die manier ook meer geld op.