Plan uw collecte in de vrije weken van 2018

27 december 2017 | Door redactie

Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft het collecterooster voor 2018 gepubliceerd. In dit rooster hebben de grotere landelijke organisaties een bepaalde week toegewezen gekregen. Uw organisatie kan de ‘vrije’ periode gebruiken voor een collecte.

Het collecterooster moet zorgen voor een spreiding van de collectes van de verschillende organisaties. Op de website van het CBF vindt u het landelijke collecterooster en het collecterooster per gemeente. Een collecteweek loopt van zondag tot en met zaterdag. De vrije periodes zijn nog beschikbaar voor uw organisatie om een collecte te houden.

Vergunning van de gemeente is meestal wel nodig

Om te mogen collecteren heeft uw organisatie meestal wel een vergunning van de gemeente nodig. Informeer daarom altijd eerst goed wat de collecteregels zijn in de gemeente waar uw organisatie wil collecteren. De regels zijn niet in alle gemeenten hetzelfde. Sommige gemeenten hebben deze regels versoepeld of zelfs helemaal losgelaten. Zorg er in ieder geval voor dat een collectant zich kan legitimeren en kan laten zien dat uw organisatie een vergunning heeft.