Test voor digitaal doneren met bankierapp ING

ING heeft samen met KWF Kankerbestrijding een nieuw digitaal donatieproduct ontwikkeld. Het is daardoor mogelijk om gemakkelijk en snel digitaal te doneren met de ING-App of Mijn ING. Tot maart 2022 loopt er een pilot met zeven verschillende goede doelen om dit donatieproduct te testen.

8 december 2021 | Door redactie

Het geefgedrag van donateurs is de laatste jaren veranderd. Vooral jongeren willen zich niet meer voor meer jaren aan een goed doel binden. KWF Kankerbestrijding is met deze doelgroep in gesprek gegaan en daaruit bleek dat er behoefte is aan doneren vanuit de bank-app. Artsen zonder Grenzen, Greenpeace, de Hartstichting, Oxfam Novib, het Rode Kruis en de Vogelbescherming sloten zich hierbij aan. ING vond het een goed idee en is samen met KWF Kankerbestrijding het nieuwe donatieproduct gaan uitwerken. De zeven goede doelen zullen dit donatieproduct tot en met maart 2022 gaan testen.

Voordelen voor donateurs

Het nieuwe donatieproduct biedt veel voordelen voor donateurs. In de ING-App of op Mijn ING vinden donateurs een overzicht van de goede doelen. Donateurs kunnen zelf bepalen hoeveel, hoe vaak en voor hoe lang ze willen doneren. Daarnaast is er een donatieverkenner als klanten niet direct weten aan welk goed doel ze willen doneren. Het voordeel voor donateurs is dat er geen gedoe is met het invullen van hun IBAN en dat ze geen incassoformulier hoeven in te vullen.

Optimaliseren en uitbouwen donatieproduct

Met de resultaten uit de testfase zal ING het donatieproduct optimaliseren en verder uitbouwen. In dat laatste geval gaat het bijvoorbeeld om het toevoegen van extra functionaliteiten zoals het instellen van terugkerende betalingen, het splitsen van donaties over verschillende goede doelen of thema’s of een tool om te ontdekken welke goede doelen het beste bij iemand passen. Na de testfase is het de bedoeling dat meer goede doelen en banken zich aansluiten bij dit digitaal donatieproduct.