Handboek Loonheffingen 2013 tweemaal online

Het Handboek Loonheffingen 2013 – met de wet- en regelgeving die in 2013 geldt – is nu te downloaden van de site van de Belastingdienst. Dit jaar zijn er twee versies, eentje met de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen en eentje die uitgaat van de werkkostenregeling.

1 februari 2013 | Door redactie

De Belastingdienst had het beloofd: eind januari 2013 zou het Handboek Loonheffingen 2013 online worden gezet. Op 31 januari heeft de fiscus die deadline op de valreep gehaald. U kunt dit jaar wel kiezen uit twee varianten: het Handboek loonheffingen 2013 Vrije vergoedingen en verstrekkingen (pdf) of het Handboek Loonheffingen 2013 Werkkostenregeling (pdf). U kiest natuurlijk de versie die past bij het regime dat uw onderneming in 2013 hanteert.

Handboek alleen nog digitaal

De Belastingdienst biedt het Handboek Loonheffingen sinds 2011 alleen nog maar digitaal aan. En sinds 2012 heeft dit digitale naslagwerk geen alfabetisch trefwoordenregister meer. Als u het handboek print en op papier raadpleegt, is het nu een stuk lastiger om terug te vinden waar bijvoorbeeld de regels voor de fietsregeling of de uitstootgrenzen voor de auto van de zaak precies staan. Digitale gebruikers van het Handboek kunnen via de toetscombinatie [Ctrl] + [f] naar deze steekwoorden zoeken.

Trefwoordenregister aangeboden door Rendement

Om de lezers tegemoet te komen die het Handboek Loonheffingen toch liever op papier raadplegen, is Salaris Rendement hard bezig om het ontbrekende register – net als vorig jaar – alsnog voor het Handboek van 2013 samen te stellen. Omdat het dit jaar om twee versies van het Handboek Loonheffingen gaat, hebben we nog even tijd nodig. Zodra u het complete Handboek Loonheffingen 2013 inclusief register kosteloos kunt downloaden, informeren we u hierover via deze website.