Handboek Loonheffingen juli 2016 met register

De Belastingdienst publiceert elk kwartaal een nieuwe pdf van het Handboek Loonheffingen. Ook de versie van juli 2016 staat inmiddels online. Hierin zijn enkele fouten gecorrigeerd en is verouderde informatie weggehaald.

1 juli 2016 | Door redactie

De nieuwe pdf van het Handboek Loonheffingen (tool) bevat versiebeheer, waarin u precies kunt zien welke wijzigingen er per 1 juli 2016 zijn doorgevoerd. Ten opzichte van de vorige versie zijn er voornamelijk fouten gecorrigeerd. Zo is het normbedrag voor huisvesting en inwoning dit jaar € 5,45 per dag, terwijl er in de vorige pdf van het Handboek Loonheffingen nog € 5,40 stond. Dat bedrag is in de nieuwste pdf aangepast.

Juiste bedragen binnenlandse dienstreizen

Ook de maximale onbelaste vergoedingen bij binnenlandse dienstreizen zijn aangepast. Alle bedragen waren te hoog met uitzondering van het bedrag voor ontbijt.
De Belastingdienst heeft naast het corrigeren van fouten ook verouderde informatie verwijderd. Zo is de paragraaf over de website weethoehetzit.nl komen te vervallen, omdat deze sinds 15 juni uit de lucht is.

Alfabetisch trefwoordenregister voor snel zoeken

Rendement heeft aan de nieuwe pdf ook weer een alfabetisch trefwoordenregister toegevoegd. U kunt de nieuwe versie van Handboek Loonheffingen 2016 inclusief register (tools) nu downloaden.