Handboek Loonheffingen oktober 2017 met register online

Elk kwartaal publiceert de Belastingdienst een nieuwe pdf van het Handboek Loonheffingen. De versie van oktober 2017 staat inmiddels online. Hierin is vooral de informatie over het lage-inkomensvoordeel en de auto van de zaak aangevuld.

3 oktober 2017 | Door redactie

In het Handboek Loonheffingen 2017 is versiebeheer opgenomen, waardoor u in één oogopslag kunt zien wat er is gewijzigd per 1 oktober 2017. Ten opzichte van de vorige pdf-versie staat er in het meest recente Handboek Loonheffingen 2017 meer informatie over het lage-inkomensvoordeel (LIV). Zo zijn de uurloongrenzen voor 2017 toegevoegd en zijn verloonde uren (tools) toegelicht.

60-maandenregel voor auto van de zaak

Naast de informatie over het LIV heeft de Belastingdienst ook veel informatie toegevoegd en gewijzigd in paragraaf 21.3.5. Die gaat over de 60-maandenregel voor de bijtelling voor de auto van de zaak. De einddatum van de regeling – 31 december 2016 – is toegevoegd en de overgangsregeling is verduidelijkt.

Alfabetisch trefwoordenregister voor snel zoeken

Rendement heeft aan de nieuwe pdf ook weer een alfabetisch trefwoordenregister toegevoegd. U kunt de nieuwe versie van Handboek Loonheffingen 2017 inclusief register (tool) nu downloaden.