Tot april 2021 vergaderen zonder tijdslimiet met Google Meet

15 oktober 2020 | Door redactie

Aangezien het einde van de pandemie nog niet in zicht is en er mondiaal nog massaal vanuit huis wordt gewerkt, heeft Google besloten de gespreksduur van de gratis Meet-vergaderingen tot april 2021 niet in te perken.

Vlag EngelsThis news article is also available in English

Goed nieuws voor mensen die thuiswerken en gebruikmaken van de gratis versie van Google Meet: de tijdslimiet voor online vergaderen blijft de komende maanden onveranderd. De bedoeling was dat die teruggeschroefd zou worden naar 1 uur, maar dat is voorlopig van de baan.

Na een uur eruit geknikkerd

Waar Google Meet’s gratis versie pre-corona mensen na een uur zonder pardon uit de videovergadering knikkerde, werd die tijdslimiet sinds het uitbreken van de coronacrisis afgelopen april, niet meer gehandhaafd. Gebruikers met een Google-account konden vanaf toen ongelimiteerd vergaderen met de videoconferentiedienst. Hoewel, niet helemaal ongelimiteerd: er is een maximum van 24 uur. Er zullen echter bar weinig werknemers zijn die een etmaal willen videovergaderen.

Thuiswerken en de feestdagen

Niet alleen de coronacrisis en het aanverwante thuiswerken deden de techgigant besluiten de gespreksduur niet te begrenzen, maar ook omdat er in de huidige situatie tijdens de feestdagen minder gereisd kan worden. Voor de gratis G Suite-accounts zijn wel sommige features verlopen, zoals groepsgesprekken met 250 deelnemers en het opslaan van gesprekken in Google Drive. Zakelijke G Suite-abonnees kunnen hier nog wel gebruik van maken.

Bijlagen bij dit bericht

Effectief vergaderen I: doel en opbouw
E-learning | VideoCollege 20 minuten
Effectief vergaderen II: van voorbereiding tot verslag
E-learning | VideoCollege 41 minuten