Vergaderingen via livestream op eigen kanaal YouTube

27 juli 2022 | Door redactie

Vanaf nu is het mogelijk om vergaderingen en presentaties via Google Meet live te streamen op YouTube. De video’s zijn door deze nieuwe functie openbaar en later nogmaals te bekijken.

In deze tijd van hybride werken is bij veel organisaties niet iedereen fysiek aanwezig op kantoor. Om niets te missen van een vergadering of presentatie, is het vanuit Google Meet mogelijk om live uit te zenden via het eigen YouTube-kanaal van de organisatie. Bijkomend voordeel is dat de video na de uitzending beschikbaar blijft. De nieuwe functie is daardoor ook  geschikt voor werknemers die een storing hebben met hun internetverbinding (artikel) en op dat moment niet kunnen inbellen of een vertraging in beeld en geluid hebben.

Livestream pauzeren en later bekijken

Als bijeenkomsten openbaar zijn, is een livestream ook voor een groter publiek beschikbaar. Ook is het mogelijk om tijdens de uitzending te pauzeren en op een later tijdstip verder te kijken of opnieuw af te spelen. Om een livestream te starten:

  • Klik in Google Meet rechtsonder op Activiteiten.
  • Selecteer Livestreaming > Stream met YouTube.
  • Selecteer een evenement op Evenementinfo, of maak een nieuw evenement aan.
  • Klik op Streamen starten.
  • Kopieer en deel link Livestream.
  • Om de livestream te beëindigen, klik op Stop met streamen.

Na verificatie direct live

Om via YouTube uit te zenden, moet het kanaal vooraf zijn goedgekeurd voor livestreaming. Dat houdt in dat het kanaal geverifieerd is en er in de afgelopen 90 dagen geen beperkingen om live te streamen zijn geweest. Inschakelen kan 24 uur duren. Eenmaal ingeschakeld is het mogelijk om direct live uit te zenden. Het is daarnaast mogelijk om gestreamde video’s later te verwijderen. De nieuwe functie is, eenmaal ingeschakeld door een IT-beheerder, beschikbaar voor abonnees van Workspace Individual en Google One.

Bijlagen bij dit bericht