Doek valt voor campagne weethoehetzit.nl

27 juni 2016 | Door redactie

Per 15 juni is de overheidscampagne weethoehetzit.nl beëindigd. De bijbehorende website is ook meteen uit de lucht gehaald en de verwijzing ernaar is geschrapt uit het Handboek Loonheffingen 2016.

De overheidscampagne ‘Voorkom problemen. Weet hoe het zit’ is per 15 juni 2016 beëindigd. De informatie van de bijbehorende website (weethoehetzit.nl) is per die datum verwijderd. De campagne werd in 2012 in het leven geroepen om werkgevers en werknemers te informeren over hun rechten en plichten rondom eerlijk, gezond en veilig werken. Nu de campagne is afgelopen, kunt u voor zulke informatie terecht op rijksoverheid.nl, inspectieszw.nl en zelfinspectie.nl.

Informatie over identificatieplicht

De verwijzing naar weethoehetzit.nl is ook geschrapt uit het Handboek Loonheffingen 2016. De toelichting over het vaststellen van de identiteit van de werknemer verwees naar een stappenplan op weethoehetzit.nl dat werkgevers door de verplichtingen rond de identificatieplicht heen kon loodsen. Gelukkig kan uw organisatie deze informatie over de verplichtingen rond de identificatieplicht (tool) en verificatieplicht (tool) bij nieuwe werknemers nog wel via rendement.nl vinden.