Paspoort collega onder vergrootglas met app

30 juni 2014 | Door redactie

Een nieuwe app van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakt het makkelijker om paspoorten te controleren. Met de gratis DutchID-app kunt u paspoorten van nieuwe collega’s grondig controleren en kunt u identiteitsfraude beter opsporen.

Als er een nieuwe medewerker start in uw bedrijf, moet zijn of haar identiteit officieel worden vastgesteld. De DutchID-app van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties laat zien op welke punten een bedrijf identiteitsbewijzen moet controleren. Zo ziet u hoe het nieuwe (ingevoerd op 9 maart 2014) model paspoort en identiteitskaart eruit hoort te zien. Gaat u met uw vinger over het scherm, dan trilt uw telefoon of tablet op de plek waar een reliëf zit.

App gaat identiteitsfraude tegen

Door het apparaat te kantelen, ziet u waar de 3D-effecten en kinegrammen zich bevinden en hoe ze eruit horen te zien. Ook toont de DutchID-app wat u moet zien als u het paspoort onder een UV-lamp houdt. Door paspoorten goed te controleren, verkleint u de kans dat uw organisatie de dupe wordt van identiteitsfraude. De DutchID-app is gratis te downloaden in de iTunes store en Play Store voor zowel tablet als smartphone.

DutchID-app, bron: Google Play Store