Infographics

Snotneusprotocol

Preventie 10-02-2022

Je zou het bijna vergeten, maar behalve corona kunnen werknemers natuurlijk ook gewoon een verkoudheid oplopen. Wat moet de werkgever dan doen? Hij kan hier het beste...

Uitzonderingen op de rookvrije werkplek

Preventie 02-12-2021

Volgens de Tabakswet moet de werkplek rookvrij zijn. Per 2022 is er geen uitzondering voor rookruimtes meer. In het Tabaks- en rookwarenbesluit staan nog twee uitzonderingen...

Instructiekaart bij incidenten (Engelstalig)

Preventie 16-06-2021

Door op strategische plekken in uw gebouw een korte, maar duidelijke, Engelstalige noodinstructiekaart op te hangen, weet iedereen snel hoe te handelen bij een incident.

Smeerinstructie zonnebrandcrème

Preventie 15-06-2021

Werken medewerkers van uw organisatie buiten? Zorg dan voor een goede instructie tegen verbranding door de zon. Voor een goede werking is het belangrijk dat de juiste...

Instructiekaart bij incidenten

Preventie 04-03-2021

Door op strategische plekken in uw gebouw een korte, maar duidelijke noodinstructiekaart op te hangen, weet iedereen snel hoe te handelen bij een incident.

PAGO of PMO?

Preventie 02-03-2021

De Arbowet verplicht werkgevers om werknemers periodiek een gezondheidsonderzoek aan te bieden. De inhoud daarvan is afhankelijk van de aard van het werk. De twee mogelijkheden...

Aan de wandel

Preventie 07-12-2020

Nu veel werknemers thuiswerken, is het belangrijk dat de werkgever hen stimuleert om in beweging te blijven. Werknemers kunnen voor of na het werk of tijdens de pauze...

Verslaving op het werk

Preventie 26-11-2020

Ook onder werkenden zijn mensen met een alcohol-, drugs- of medicijnverslaving. De werkgever kan een aantal dingen doen om te zorgen dat deze werknemers inzetbaar blijven....

7 minute workout

Preventie 19-05-2020

Haalt u de minimum aanbevolen dagelijkse hoeveeheid (ADH) aan beweging? Met deze reeks oefeningen, die u ook samen met collega's op kantoor kunt doen, weet u zeker dat...

Gezond eten in de kantine

Preventie 07-05-2020

Volgens TNS NIPO heeft 70% van de werknemers behoefte aan een gezondere lunch. De werkgever kan verantwoorde producten aanbieden in de bedrijfskantine en zo gezondere...