Al uw IB-vragen kunt u twitteren aan de fiscus

15 februari 2012 | Door redactie

Dit jaar staat het Twitterteam van de Belastingdienst voor u klaar om al uw vragen over de aangifte inkomstenbelasting te beantwoorden. Het moet dan wel gaan om algemene vragen en niet om persoonlijke vragen. Maak dus gebruik van deze extra hulplijn bij het invullen van uw aangifte.

Veel mensen zien op tegen het invullen van de aangifte inkomstenbelasting (IB) en stellen deze vervelende klus telkens uit. De aangifte moet echter wel voor 1 april bij de fiscus binnen zijn. Komt u er niet uit met uw aangifte, dan kunt u dit jaar de Belastingdienst via Twitter om hulp vragen. De fiscus probeert op deze manier de bereikbaarheid te vergroten en meer mensen te helpen met eenzelfde antwoord. U kunt uw vraag over de IB-aangifte tot 31 maart sturen naar het Twitteraccount @BDaangifte.

Algemene vragen

Stelt u een vraag aan de Belastingdienst, dan hoeft u geen persoonlijke gegevens te verstrekken. Deze gegevens komen dan dus niet op straat te liggen. Het moet dus gaan om een algemene vraag. Het Twitterteam is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 20:00 en zaterdag van 9:00 tot 17:00. Eventuele vragen die buiten deze tijden worden gesteld, zal het team op een later moment afhandelen. De fiscus verwacht de grootste drukte in maart, omdat dan ook de vooringevulde aangifte beschikbaar is. Dat kan u veel invulwerk schelen, maar controleer deze vooringevulde aangifte nog wel.