Alternatief plan box 3 komt met Prinsjesdag

20 april 2015 | Door redactie

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft recent aangekondigd dat hij op Prinsjesdag komt met een alternatief plan voor box 3. Het is de bedoeling dat de vermogensrendementsheffing daardoor rechtvaardiger wordt.

Voor spaarders is het op dit moment onmogelijk om een hoge rente te krijgen over het spaargeld. De Belastingdienst gaat echter uit van een rendement van 4% op het vermogen, maar banken geven veel minder rente over uw spaargeld. Hierdoor moet u vaak meer belasting betalen, dan dat het u aan rendement oplevert. Dit maakt het sparen niet erg aantrekkelijk.

Heffing in box 3 rechtvaardiger maken

Een alternatief plan voor de huidige vermogensrendementsheffing moet de heffing in box 3 rechtvaardiger maken. De minister voldoet daarmee aan de huidige kritiek op de belastingheffing over vermogen.
Het blijft zeker verstandig om bezwaar aan te tekenen tegen de huidige heffing van box 3. U kon daarover al lezen in het bericht ‘Bezwaar maken tegen de heffing in box 3’. De aankondiging van de minister brengt daar zeker geen verandering in.