Belastingdienst strenger met uitstel IB-aangifte

2 september 2013 | Door redactie

De Belastingdienst introduceert een nieuwe regeling rondom de aanvraag van uitstel voor uw aangifte inkomstenbelasting (IB). Zodra u om uitstel vraagt, pakt de fiscus uw aangiftegeschiedenis erbij. Bent u in de drie jaren daarvoor minstens twee keer te laat geweest met het indienen van uw IB-aangifte, dan krijgt u geen uitstel.

Elk jaar moet u als dga voor 1 april uw aangifte inkomstenbelasting indienen bij de Belastingdienst. Lukt het niet om dit op tijd te doen, dan kunt u digitaal, schriftelijk of telefonisch uitstel aanvragen. U krijgt dan standaard vijf maanden uitstel, dus tot 1 september. Het aanvragen van uitstel moet u ook voor 1 april doen. Voor uw aangifte over 2013 zal de fiscus strenger zijn met het geven van uitstel. 

Wanneer u nog wel uitstel krijgt

U ontvangt straks een aangiftebrief met de uiterlijke inleverdatum van uw aangifte. Vraagt u volgend jaar uitstel aan, maar u was dit jaar te laat evenals voor uw aangifte over 2011 en/of 2010, dan krijgt u geen uitstel. U krijgt nog wel uitstel als u te laat was voor uw aangifte over 2012, maar op tijd met uw aangifte over 2011 en 2010. U krijgt ook uitstel als u dit jaar op tijd was met uw aangifte over 2012, maar te laat met uw aangifte over 2011 en 2010. Wilt u overigens langer dan vijf maanden uitstel, dan moet u dit schriftelijk toelichten.