Dien nu uw aangifte inkomstenbelasting in!

2 maart 2015 | Door redactie

Sinds 1 maart is de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting 2014 beschikbaar. U heeft tot 1 mei de tijd om deze aangifte in te dienen. Controleer daarbij goed of de vooraf ingevulde gegevens juist zijn.

Het is dit jaar voor het eerst dat iedereen de aangifte inkomstenbelasting 2014 online moet indienen. De meeste gegevens heeft de Belastingdienst al voor u ingevuld. U kunt de aangifte terugvinden in het beveiligde gedeelte ‘Mijn Belastingdienst’ op de website van de Belastingdienst. Daarnaast is er een app voor de smartphone of tablet beschikbaar, die u kunt gebruiken als de vooraf ingevulde gegevens juist zijn ingevuld. De aangifte inkomstenbelasting 2014 moet vóór 1 mei bij de fiscus binnen zijn.

Controleer de vooraf ingevulde gegevens

Bij het verzorgen van de aangifte is het erg belangrijk om de vooraf ingevulde aangifte goed te controleren. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor eventuele fouten in de aangifte. Loop dus alle gegevens nog een keertje langs. Misschien kunt u ook nog schuiven met inkomsten en aftrekposten. Het is vaak voordeliger om aftrekposten in mindering te brengen bij de partner met het hoogste inkomen. Heeft u het afgelopen jaar veel ziektekosten gemaakt (die niet vergoedt zijn door de zorgverzekeraar), dan kunt u misschien nog profiteren van een extra aftrekpost.

Overbelasting van het systeem voorkomen

De Belastingdienst heeft al aangegeven dat het door het invullen van de aangifte soms erg druk kan zijn op de server. Om te voorkomen dat het systeem overbelast raakt, kunt u het verzoek krijgen om op een later moment nogmaals in te loggen op ‘Mijn Belastingdienst’. Dit moet ervoor zorgen dat het systeem van de Belastingdienst in de lucht blijft.

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de aangifte inkomstenbelasting 2014, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!