Dit jaar mag u 50% afschrijven op investeringen

6 maart 2013 | Door redactie

Uw onderneming mag dit jaar direct 50% afschrijven op investeringen in bedrijfsmiddelen. Met deze tijdelijke maatregel wil het kabinet een impuls geven aan de investeringen in Nederland en zo de economie op gang helpen.

Investeert u in een bedrijfsmiddel dat u meerdere jaren in uw onderneming gaat gebruiken, dan kunt u daarover afschrijven. Fiscaal gelden er echter wel een aantal beperkingen. Zo mag u maximaal 10% afschrijven op goodwill en slechts 20% op overige bedrijfsmiddelen. Het voordeel van deze afschrijving is dat het de winst van uw onderneming verlaagt. U betaalt dan dus minder belasting in het jaar van de afschrijving.

Versneld afschrijven in 2013

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft echter recent aangegeven dat u in 2013 versneld kunt afschrijven. U mag in 2013 direct 50% van uw investering afschrijven. Het gevolg hiervan is wel dat u in latere jaren minder kunt afschrijven. Deze versnelde afschrijving is onderdeel van het pakket aan maatregelen dat ondernemingen meer ruimte moet geven voor investeringen. Dit zou een impuls moeten geven aan de economie.