Fiscus gaat nog strenger letten op ingevuld loon

1 maart 2012 | Door redactie

Ook dit jaar heeft de Belastingdienst weer een onderwerp aangekondigd waar ze extra aandacht aan gaat besteden bij de behandeling van uw aangifte. Dit jaar gaat het om het ingevulde loon. Uit steekproeven is namelijk gebleken dat hier nog veel fouten mee worden gemaakt.

Vorig jaar keek de fiscus al strenger naar het feit of u uw aangifte op tijd indiende, dit jaar is dus het ingevulde loon het aandachtspunt. De Belastingdienst spoort u ook aan om de vooraf ingevulde aangifte voor de inkomstenbelasting 2011 te gebruiken om fouten te voorkomen. Deze is vanaf vandaag weer beschikbaar. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de door de Belastingdienst aangegeven gegevens altijd kloppen. Zij kunnen natuurlijk ook altijd een fout maken. Check daarom altijd goed de vooringevulde gegevens!

Extra openingstijden

Heeft u nog vragen over uw aangifte dan kunt u contact opnemen met de Belastingtelefoon (0800 0543). Deze is in maart – in verband met de te verwachten grote drukte – buiten kantoortijden nu ook te bereiken op de vrijdagen van 17.00 uur tot 20.00 uur en zaterdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur in maart. Ook kunt u via Twitter eenvoudige vragen stellen.