Middeninkomens betalen straks minder belasting

2 april 2014 | Door redactie

Het voorstel om illegaliteit in Nederland strafbaar te stellen (de VVD had daarop aangedrongen), is van tafel. Daarvoor in de plaats komt er € 500 miljoen beschikbaar om de arbeidskorting te verhogen voor de middeninkomens.

In het regeerakkoord van VVD en PvdA was opgenomen dat illegaal in Nederland verblijven strafbaar zou worden. De achterban van de PvdA was echter niet blij met deze strafbaarstelling van illegalen.

Verhoging van de arbeidskorting

Het is nu gelukt om overeenstemming te bereiken over het van tafel krijgen van de strafbaarstelling. In ruil daarvoor komt er een verhoging van de arbeidskorting voor de inkomens tussen de € 40.000 en € 110.000. Hierdoor betalen deze inkomens minder belasting. Deze maatregel zou volgens de PvdA ook positief uitwerken voor de werkgelegenheid. Het geld komt beschikbaar door een bezuiniging op de overheidsuitgaven.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de gevolgen van bovenstaande maatregel of wijziging, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!