Nieuwe milieu- en energielijst voor 2013

9 januari 2013 | Door redactie

U kunt dit jaar weer profiteren van de fiscale voordelen als u investeert in milieuvriendelijk of energievriendelijke bedrijfsmiddelen. Of uw investering in een bedrijfsmiddel in aanmerking komt voor deze regelingen kunt u controleren op de recent gepubliceerde milieu- en energielijst.

In het bericht ‘In 2013 milieuvriendelijk investeren’ kon u al lezen dat de tarieven voor de variabele afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de energie-investeringsaftrek (EIA) in 2013 gelijk blijven aan die van 2012. U mag echter niet zomaar de VAMIL, MIA of EIA toepassen. Het bedrijfsmiddel waarin u investeert moet namelijk wel op de milieulijst (pdf) of energielijst (pdf) staan. Elk jaar publiceert de overheid een nieuwe milieu- en energielijst. Zo is de lijst ieder jaar weer up-to-date en is het mogelijk om de nieuwste ontwikkelingen in de lijst mee te nemen.    

Aanvragen VAMIL/MIA en EIA makkelijker

Het aanvragen van de VAMIL/MIA en EIA is dit jaar eenvoudiger. Zo hoeft een samenwerkingsverband niet meer voor alle vennoten een aanvraag in te dienen. Eén aanvraag voor de gezamenlijk investering van het samenwerkingsverband is voldoende. Het is niet langer nodig om de verschillende aanvragen van de vennoten te bundelen. Daarnaast heeft Agentschap NL het formulier voor de aanvraag van de toepassing van deze regelingen aangepast. De volgorde van de verschillende vragen op het formulier is nu logischer. Na het verzenden van de aanvraag ontvangt u direct van Agentschap NL een referentienummer.