Online uw belastingaangifte verzorgen

18 juni 2014 | Door redactie

Het downloaden van het aangifteprogramma van de Belastingdienst is straks waarschijnlijk verleden tijd. De fiscus is gestart met een proef, zodat u online de aangifte inkomstenbelasting kunt invullen. Hierdoor kunt u straks op elke computer bij uw aangifte.

Heeft u nog geen aangifte inkomstenbelasting 2013 gedaan, dan kunt u meedoen met de proef van de Belastingdienst en uw aangifte online invullen. Voor het invullen van de aangifte inkomstenbelasting kon u altijd het aangifteprogramma van de Belastingdienst gebruiken. Hiervoor moest u eerst het aangifteprogramma op uw computer downloaden. U vult dan al uw gegevens in en verstuurt uiteindelijk de aangifte via diezelfde computer. De fiscus wil dat met de online aangifte eenvoudiger maken.

Uitstel voor indienen aangifte

De proef van de Belastingdienst is bedoeld voor particulieren, die uitstel hebben aangevraagd voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting 2013. Deze particulieren hebben uitstel gekregen tot 1 september 2014. Naast het aangifteprogramma kunt u uw aangifte dan ook online doen op Mijn Belastingdienst. In de online aangifte zijn de invulformulieren niet per box ingedeeld, maar per thema. De Belastingdienst is benieuwd naar uw ervaringen met de online aangifte.