Op donderdagochtend Belastingtelefoon bellen

26 april 2016 | Door redactie

De Belastingdienst heeft zijn data over de Belastingtelefoon openbaar gemaakt. De wachtrijgegevens van de telefoon zijn nu vrij beschikbaar voor burgers en organisaties. Uit deze gegevens blijkt dat de dienst op donderdagochtend het best bereikbaar is.

De Belastingdienst is onlangs gestart met het publiceren van open data op de site van de BelastingdienstOp deze site kan niet alleen informatie gevonden worden over de servicepunten voor toeslagen en een overzicht van de ANBI-instellingen (tools) in Nederland, maar ook over de wachtrijgegevens van de Belastingtelefoon. Deze gegevens zijn vrij van auteursrecht waardoor deze data openbaar en vrij te gebruiken zijn voor burgers en bedrijven. 

Slechtst bereikbaar aan het einde van de middag

Zo blijkt uit de datagegevens dat de Belastingtelefoon het best bereikbaar is op donderdagochtend. Het slechtst bereikbaar is de helpdesk van de Belastingdienst aan het einde van de middag. Buiten deze data zijn ook gegevens over wachttijden, werkstromen (auto, ondernemingen) en contactthema (inkomstenbelasting, BTW, loonheffingen) beschikbaar gesteld.