R&D-aftrek stijgt in 2013 naar 54%

21 december 2012 | Door redactie

Gaat u volgend jaar investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, dan profiteert u nog meer van de Research & Development aftrek (RDA). Het aftrekpercentage gaat namelijk stijgen van 40% naar 54% van de kosten.

De overheid probeert speur- en ontwikkelingswerk (S&O) te stimuleren met bepaalde fiscale regelingen. Eén van die maatregelen is de RDA. Voldoet u aan de voorwaarde van de RDA dan heeft u een extra aftrekpost van de winst van uw onderneming. De hoogte van de aftrek is een bepaald percentage van de kosten en uitgaven aan S&O. De loonkosten mag u daarbij niet meenemen. Agentschap NL stelt het bedrag van de aftrek vast in een RDA-beschikking.

Beperken van de RDA

In 2013 stijgt het aftrekpercentage van de RDA van 40% naar 54% van de kosten. In het regeerakkoord is echter al aangegeven dat het kabinet de fiscale regelingen voor het stimuleren van innovatie vanaf 2014 gaat beperken. Er bestaat dus een grote kans dat het kabinet het aftrekpercentage van de RDA in de toekomst zal verlagen. Volgend jaar kunt u dus nog optimaal profiteren van het hoge percentage van de RDA.