TOFA en TOZO in vooraf ingevulde aangifte IB ondernemer

De bedragen aan TOZO of TOFA die ondernemers hebben ontvangen in 2020 in verband met de coronacrisis zijn al opgenomen in de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting 2020. De Belastingdienst raadt die ondernemers aan, maar ook particulieren die ook door de coronacrisis zijn geraakt, om de vooraf ingevulde aangifte goed te checken.

2 maart 2021 | Door redactie

Zo’n 8,3 miljoen mensen moeten de aangifte inkomstenbelasting over 2020 indienen bij de Belastingdienst. Daarvan zijn er 1,5 miljoen ondernemer. Aangifte doen kan in principe tot 8 mei 2021, maar uitstel aanvragen kan natuurlijk. Ook dit jaar heeft de Belastingdienst al veel gegevens vooraf ingevuld. Vanwege de coronacrisis benadrukt de fiscus dat vooral belastingplichtigen die met veranderde omstandigheden te maken hebben gekregen door corona de aangifte extra goed moeten checken en waar nodig aanvullen.

TOFA en TOZO in vooringevulde aangifte

Ondernemers die een beroep hebben gedaan op steunmaatregelen vinden de door hen genoten bedragen aan Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) of de Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (TOFA) al terug in de vooringevulde aangifte. Daarnaast is aangegeven dat zij de tegemoetkomingen voor de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) en de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) als vrijgestelde winstbestanddelen mogen behandelen. Er is ook aandacht voor het versoepelde urencriterium.

Bijlagen bij dit bericht