Tot 8 mei de tijd om aangifte IB 2020 te doen

De Belastingdienst had in de eerste week dat het mogelijk was om aangifte voor de inkomstenbelasting over 2020 te doen flink te kampen met storingen. Daarom is besloten belastingplichtigen meer tijd te geven. Zij moeten nu voor 8 mei a.s. in plaats van voor 1 mei de aangifte hebben ingediend.

8 maart 2021 | Door redactie

Belastingplichtigen voor de inkomstenbelasting (IB) kunnen vanaf 1 maart hun aangifte voor 2020 doen. Maar de vroege aangiftevogels kregen bij het inloggen op Mijn Belastingdienst vaak de melding dat ze het later nog eens moesten proberen. En als men al wel kon inloggen bleek bij veel mensen dat de vooringevulde gegevens niet beschikbaar waren. Deze storing was ook niet binnen een dag opgelost, maar duurde een aantal dagen.  

Deadline van 1 mei naar 8 mei

Vanwege de storing heeft de fiscus besloten de deadline van 1 mei voor indiening van de aangifte IB 2020 te verplaatsen naar 8 mei. Ook belastingplichtigen die voor 1 april aangifte doen waardoor ze uiterlijk op 1 juli horen of ze geld terugontvangen of moeten betalen hebben hierdoor een weekje langer. Dit wordt dus 8 april. Mensen die na 8 april hun aangifte IB 2020 indienen krijgen van de Belastingdienst niet de garantie dat ze voor 1 juli als iets horen. De verschuiving van de deadline betekent ook dat het vragen van uitstel tot 8 mei kan. Dan heeft de belastingplichtige nog tot 1 september de tijd om de aangifte te verzorgen.

8,3 miljoen aangiften binnenkomen bij fiscus

Er moeten de komende tijd zo’n  8,3 miljoen aangiftes bij de Belastingdienst binnenkomen. Ondanks de storing werden er in de eerste aangifteweek toch al 513.000 aangiften verstuurd naar de fiscus.

Bijlagen bij dit bericht