Uitstel aangifte IB 2019 voor hulpvragers door corona

Belastingplichtigen die de hulp van de Belastingdienst hebben ingeroepen bij het doen van hun aangifte inkomstenbelasting (IB) 2019 krijgen automatisch uitstel voor het indienen van deze aangifte tot 1 september 2020. Door het coronavirus zijn de afspraken om hun aangifte in te vullen afgezegd.

26 maart 2020 | Door redactie

De Belastingdienst biedt hulp aan mensen die niet zelf hun aangifte IB kunnen doen. Daarvoor moeten belastingplichtigen een afspraak maken. Die afspraken zijn nu door het coronavirus afgezegd. Daarom verleent de fiscus aan deze mensen automatisch uitstel. Dit uitstel geldt dus alleen voor belastingplichtigen die al een afspraak voor hulp hadden staan en die is afgezegd.
Het automatische uitstel geldt niet voor mensen die aangiftehulp krijgen van anderen, zoals de vakbond FNV of ouderenbond ANBO. Deze instanties moeten zelf uitstel aanvragen voor hun cliënten.

Op tijd om uitstel vragen

Andere belastingplichtigen die bang zijn om de deadline van 1 mei a.s. niet te halen voor de indiening van de aangifte IB 2019 kunnen om uitstel verzoeken. Zij moeten voor 1 mei online uitstel aanvragen via Mijn Belastingdienst en krijgen dan uitstel tot 1 september 2020. Binnen drie weken volgt daarop een brief met de bevestiging van de uitstelaanvraag. Belastingplichtigen die niet in Mijn Belastingdienst kunnen, moeten met hun BSN in de hand voor uitstel naar de BelastingTelefoon (0800 – 0543) bellen.

 

Bijlagen bij dit bericht