Bekijk ’t: wees innovatief met creativiteit

16 december 2016 | Door redactie

Innovatie stelt organisaties in staat om nieuwe klanten aan te trekken, de omzet te vergroten en zo de concurrentie voor te blijven. Om tot innovatieve ideeën te komen, is het belangrijk om creativiteit te stimuleren in het dagelijkse werk.

Creativiteit kan leiden tot innovatieve ideeën. Om de creativiteit te stimuleren, kunt u één keer per jaar een brainstormsessie organiseren (tool) en hopen dat de deelnemers voldoende inspiratie hebben om een innovatief idee te bedenken. Door de creativiteit onderdeel te maken van het dagelijkse werk, ontstaan er echter veel meer ideeën en vergroot u de kans dat daar ook het innovatieve idee tussen zit dat uw organisatie echt vooruit helpt.

Creativiteit en innovatie optimaal benutten

In onderstaande video legt management professor van Harvard Business School Linda Hill uit hoe u innovatie binnen uw organisatie kunt stimuleren door van creativiteit een collectief proces te maken. Ze bestudeerde jarenlang organisaties die bekend staan om hun innovatie zoals Pixar, Google en Apple en weet dus precies welke tactieken en middelen zij gebruiken om creativiteit en innovatie optimaal te stimuleren en benutten.

Bijlagen bij dit bericht

Analytisch en creatief denken
E-learning | VideoCollege 23 minuten