Denk mee over een alternatief voor de acceptgiro

23 februari 2022 | Door redactie

De acceptgiro gaat verdwijnen en dat heeft gevolgen voor goede doelen. Er is een ‘Projectgroep betaalmethoden direct mail’ opgericht die op zoek gaat naar een alternatief voor de acceptgiro. Uw goede doel kan zich aanmelden voor deze projectgroep en meedenken over een alternatief.

Eind vorig jaar heeft Currence (de eigenaar van de acceptgiro) aangegeven dat de acceptgiro per 1 juni 2023 gaat verdwijnen. Goede doelen zijn niet blij met het verdwijnen van de acceptgiro. Mailtraffic heeft de ‘Projectgroep betaalmethoden direct mail’ opgericht. In eerste instantie bestond de projectgroep uit 20 goede doelen, maar ondertussen is het uitgegroeid tot een gezamenlijk initiatief van de markt. De projectgroep werkt samen met de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland en de projectgroep ‘Acceptgiro’. Het is de bedoeling om een alternatief te zoeken dat dicht bij de acceptgiro ligt. Het moet daarbij gaan om een veilige en een eenvoudige manier van doneren. De projectgroep houdt daarbij specifiek rekening met donateurs die nog moeite hebben met digitaal doneren.

Aanmelden voor de projectgroep

Andere goede doelen kunnen zich nu ook aansluiten bij deze projectgroep. Het is daardoor mogelijk om mee te denken over goede alternatieven voor de acceptgiro. Daarnaast doet uw goede doel mee met de testen. Uw goede doel krijgt ook volledig inzicht in alle analyses, marktonderzoeken en andere kennis die de projectgroep opdoet. De kosten voor deze projectgroep en de analyses worden gedeeld door alle leden van de projectgroep (maximaal € 250 per organisatie). Aanmelden is mogelijk op de website van ‘Projectgroep betaalmethoden direct mail’. Op die website is ook meer informatie te vinden over de projectgroep.