Dien uw S&O-aanvraag uiterlijk 30 november in

11 november 2011 | Door redactie

Als u per 1 januari 2012 gebruik wilt maken van de afdrachtvermindering voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O), moet u uw aanvraag uiterlijk 30 november 2011 indienen bij Agentschap NL. U kunt deze aanvraag op twee manieren indienen: via het aanvraagprogramma WBSO of via het eLoket WBSO.

Om de afdrachtvermindering voor innovatieve werkzaamheden en projecten te mogen toepassen, moet u een S&O-verklaring aanvragen. Dit kan op twee manieren. De eerste manier is via het aanvraagprogramma WBSO op de website van Agentschap NL. Dit programma werkt alleen met Microsoft Windows. Ook heeft u een certificaat nodig om de elektronische aanvraag te beveiligen. Dit certificaat kunt u ook aanvragen via de website van Agentschap NL.
Heeft u een ander besturingssysteem dan Microsoft Windows, dan moet u de aanvraag via het eLoket WBSO indienen. Daarvoor heeft u eHerkenning nodig, het digitale communicatiemiddel waarmee u zich bij overheidsinstanties kunt identificeren en waarmee u gegevens kunt uitwisselen met die instanties.

Handleiding WBSO raadplegen

De Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) ondersteunt innovatieve werkzaamheden en projecten door middel van afdrachtvermindering. Wilt u de afdrachtvermindering voor het eerst toepassen, raadpleeg dan de handleiding WBSO (pdf) om te zien of uw werkzaamheden in aanmerking komen voor afdrachtvermindering. Houd ook rekening met de administratieve verplichtingen, zoals het bijhouden van een urenadministratie.