In 2013 stijgt R&D-aftrek naar 54%

24 december 2012 | Door redactie

Volgend jaar stijgt het aftrekpercentage van de Research & Development (RDA) van 40% naar 54%. Investeert uw onderneming dus volgend jaar in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, dan kunt u nog meer profiteren van RDA.

De RDA is bedoeld om ondernemingen die speur- en ontwikkelingswerk (S&O) doen financieel bij te staan. Als uw onderneming aan de voorwaarden voldoet heeft u een extra aftrekpost van de winst van uw onderneming. De hoogte van de aftrek is een bepaald percentage van de kosten en uitgaven aan S&O. De loonkosten mag u daarbij niet meenemen. Agentschap NL stelt het bedrag van de aftrek vast in een RDA-beschikking.

Aftrekpercentage in de toekomst verlagen?

Vanaf volgend jaar geldt er een aftrekpercentage van de RDA van 54% van de kosten. Het kabinet had in het Regeerakkoord echter al aangegeven de fiscale regelingen voor het stimuleren van innovatie vanaf 2014 te gaan beperken. Er bestaat dus een grote kans dat het kabinet het aftrekpercentage van de RDA in de toekomst zal verlagen. Volgend jaar kunt u dus nog optimaal profiteren van het hoge percentage van de RDA.

Aanvragen RDA

Meer informatie over de Research & Development Aftrek kunt u terug vinden op de website van Agentschap NL. Op deze website kunt u ook informatie vinden over het aanvragen van Research & Development Aftrek.