Innovatiesubsidies populair bij mkb

13 mei 2015 | Door redactie

Het mkb heeft ook in 2014 enthousiast gebruikgemaakt van de fiscale regelingen die innovatie moeten bevorderen. Het gebruik van de regelingen WBSO en RDA is daarmee voor het zevende jaar op rij toegenomen. Dit laat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland weten.

Met de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) en de Research- en Developmentaftrek (RDA) wil de overheid u verleiden om meer te investeren in innovatie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) die de regelingen uitvoert, meldt dat er voor € 781 miljoen is geprofiteerd van de WBSO en voor € 252 miljoen van de RDA. Van de 21.230 ondernemingen die de WBSO gebruikten, profiteerden 16.620 ondernemingen tegelijkertijd van de RDA.

Aftrekposten voor investeren in innovatie

Met de WBSO krijgt u een korting op de loonkosten van uw werknemers die werken aan uw innovatieve projecten. U hoeft voor hen minder loonheffingen af te dragen. De RDA is een extra aftrekpost voor kosten die u maakt bij uw innovatieve projecten. Met de RDA mag u bijvoorbeeld kosten voor onderzoeksapparatuur aftrekken. U kunt de RDA ook toepassen als u gebruikmaakt van de WBSO. Voor beide regelingen kunt u terecht bij rvo.nl.