Meer succes door sociale innovatie

29 januari 2014 | Door redactie

Het innovatiesucces van uw onderneming wordt voor het overgrote deel bepaald door sociale innovatie en veel minder door technologische innovatie. Ondernemingen die nieuwe managementvaardigheden invoeren, flexibel organiseren, hoogwaardige arbeidsrelaties onderhouden en samenwerken met externe partijen presteren namelijk beter.

Om succesvol te blijven in de huidige markt moeten ondernemingen blijven innoveren en ook steeds sneller innoveren, zodat zij niet achter de feiten aan lopen. Om dit te bewerkstelligen moet uw onderneming wel de bedrijfsstructuur op orde hebben. Ook moet uw onderneming werknemers de ruimte kunnen bieden om innovaties uit te voeren.

Sociale innovatie naar hoger niveau

Er zijn een aantal aandachtspunten waarmee uw onderneming sociale innovatie naar een hoger niveau kan tillen. Hiervoor moet u nieuwe managementvaardigen durven ontwikkelen, flexibele organisatieprincipes kunnen hanteren, slimmer werken en met andere partijen samenwerken. Al deze punten kunnen er dan aan bijdragen dat uw onderneming beter kan concurreren en de productiviteit verhogen. Uit onderzoek van Panteia en Rotterdam School of Management (pdf) blijkt namelijk dat maar liefst 75% van het innovatiesucces bepaald wordt door sociale innovatie en slechts 25% door technologische innovatie.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over bovenstaand onderwerp, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!