Nieuwe betaaldienst Payconiq vanaf zomer 2017

3 mei 2017 | Door redactie

De grote Nederlandse banken werken samen aan de introductie van een nieuwe betaaldienst: Payconiq. Deze nieuwe betaalmethode zal deze zomer worden geïntroduceerd. De werkwijze van dit nieuwe concept loopt vooruit op de Europese Payment Services Directive 2 (PSD2). Deze regels treden pas eind 2018 in werking.

De regels uit PSD2 zorgen ervoor dat derde partijen vanaf eind 2018 zelf betaaldiensten mogen ontwikkelen en aanbieden aan consumenten en ondernemers. Hierdoor kunnen andere dienstverleners toegang krijgen tot de betalingsgegevens van bankklanten. Partijen die inzicht willen in de betaalgegevens, zullen in Nederland een vergunning moeten aanvragen bij De Nederlandsche Bank. De nieuwe betaalapp Payconiq loopt hierop vooruit. Via deze app kunt u facturen betalen door het telefoonnummer van de ontvanger te selecteren. Een IBAN-nummer is niet nodig om de transactie af te ronden.

Payconiq voor webwinkels

In België is Payconiq al met succes geïmplementeerd. De nieuwe betaaldienst Payconiq vult de online betaalmethoden (tool) die organisaties binnen hun webwinkel kunnen implementeren aan. Enkele andere populaire, al bestaande betaalmethoden zijn iDeal, de creditcard en PayPal. Heeft u vragen over de online betaalmethoden voor de webwinkel van uw organisatie? Stel uw vraag aan de deskundige adviseurs van de adviesdesk.