Oude eLoket voor WBSO-aanvragen tot half september open

Via de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) kunnen organisaties die onderzoek doen naar innovaties een deel van de loonkosten en andere uitgaven voor deze toekomstige werkzaamheden terugkrijgen. Voor aanvragen kunt u tot half september 2021 het 'oude' eLoket gebruiken. Het nieuwe portaal is pas dan klaar.

12 maart 2021 | Door redactie

Het nieuwe WBSO-portaal stond al open in oktober van 2020, maar dan alleen voor het aanvragen van de WBSO-regeling (tool) en niet voor het doorgeven van de realisatie van innovaties en ideeën die tot succesvolle producten en diensten leiden, of het invoeren van BSN-nummers. Deze situatie blijft tot half september 2021 voortduren. Pas dan kunnen organisaties álle zaken via het nieuwe portaal regelen. Het was de bedoeling dat alles wat betrekking heeft op de WBSO al met ingang van 1 april via het nieuwe portaal kon lopen, maar dat lukt niet op die termijn. De vertraging houdt verband met de steunmaatregelen rond corona: om die door te voeren is capaciteit nodig die anders in het nieuwe portaal was gestoken.

Vanaf 1 juli inloggen met eHerkenning3

Om de WBSO-aanvraag in te dienen moet de organisatie inloggen op mijn.rvo.nl. Tot 1 juli 2021 kan de aanvraag WBSO nog met eHerkenning2+ worden gedaan. Het doorgeven van BSN-nummers en het melden van de realisatie via het eLoket kan met eHerkenning1. Vanaf 1 juli 2021 kan alleen nog met eHerkenning3 worden ingelogd. Het nieuwe portaal is dus nog alleen geopend voor het aanvragen van WBSO.