Overheid stimuleert innovatie

7 februari 2011 | Door redactie

Investeert uw onderneming in nieuwe producten en technieken? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie. De overheid probeert innovatie te stimuleren met de wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO). De komende tijd zal Agentschap NL u in workshops informeren over dit onderwerp.

De WBSO is een fiscale stimuleringsregeling, waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) compenseert. Iedere onderneming in Nederland, die zich gaat bezighouden met innovatie, kan de WBSO aanvragen. De WBSO bestaat uit de volgende drie fiscale faciliteiten:

  • Een tegemoetkoming in de S&O-loonkosten in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing;
  • Een aftrek S&O voor zelfstandige ondernemers; 
  • Een extra tegemoetkoming voor starters.

Het is verstandig om u goed te laten informeren over deze fiscale regels, voordat uw onderneming gaat investeren in speur- en ontwikkelingswerk.

Bijeenkomsten door heel het land

U kunt nadere informatie opvragen bij Agentschap NL, dat onderdeel is van het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. Agentschap NL organiseert dit jaar bijeenkomsten door het hele land om u nader uitleg te geven over de WBSO. De data en locaties kunt u terugvinden op de website van Agentschap NL. Bent u overtuigd dan kunt u een WBSO-aanvraag indienen. Het benodigde formulier kunt u ook terugvinden op de website van Agentschap NL. U kunt daar ook meer informatie vinden over de procedure.