Te weinig geïnnoveerd? Geef het door!

28 maart 2011 | Door redactie

Heeft u vorig jaar voor uw onderneming gebruikgemaakt van de subsidie in het kader van Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) dan kunt u uiterlijk 31 maart aanstaande doorgeven als u of uw werknemers minder uren aan S&O-werkzaamheden hebben besteed dan verwacht.

U heeft een S&O-verklaring nodig van Agentschap NL die aangeeft hoeveel uur u of uw werknemers bezig zijn met innovatief werk. Op basis hiervan neemt de overheid een deel van uw loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk voor haar rekening.

Voortgang speur- en ontwikkelingsprojecten

U moet een stevige vinger aan de pols houden tijdens de voortgang van de speur- en ontwikkelingsprojecten binnen uw onderneming. Als blijkt dat u en uw werknemers niet het aantal verwachte uren aan de projecten hebben besteed, moet u dit aan het eind van deze maand laten weten aan Agentschap NL. Mocht dit het geval zijn, dan heeft u inmiddels een brief ontvangen van het Agentschap waarin staat dat u wijzigingen via de website eMededelen simpel kunt doorgeven. Daar kunt u ook de aan u toegekende S&O-verklaring(en) bekijken. Alleen als er gedurende het project minder uren aan innovatief werk zijn besteed dan de grenswaarde die in uw S&O-verklaring staat, moet u dit zo snel mogelijk aangeven.

Meer over de WBSO kunt u lezen in het artikel “Steun in de rug” in BV Rendement 2011-2 en eerder op de website van BV Rendement.