Vraag deze maand uw S&O-verklaring aan

9 november 2011 | Door redactie

Wilt u volgend jaar in aanmerking komen voor de afdrachtvermindering voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O), dan moet u uw aanvraag deze maand nog indienen. Een aanvraag moet namelijk uiterlijk één kalendermaand voor de periode waarop de afdrachtvermindering moet ingaan, zijn ingediend bij Agentschap NL. U heeft dus tot 30 november de tijd om per 1 januari 2012 een geldende S&O-verklaring te ontvangen.

Eerder kon u al lezen dat de percentages in de eerste en tweede schijf in 2012 worden verlaagd, net als de loongrens. De maximale afdrachtvermindering per werkgever blijft dan gelijk, maar gaat in 2013 wel omlaag. De Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) ondersteunt innovatieve werkzaamheden en projecten door middel van afdrachtvermindering op de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk. Als uw bv aan de voorwaarden voldoet, kunt u in aanmerking komen voor een afdrachtvermindering. Zo wil de overheid u stimuleren om te innoveren. 

Een aanvraag indienen

Op de website van Agentschap NL kunt u het aanvraagprogramma WBSO openen om de aanvraag in te dienen. U heeft daarbij een certificaat nodig: een digitaal paspoort dat u veilig toegang geeft tot de elektronische aanvraag. Als u nog geen certificaat heeft, kunt u dat ook aanvragen via de website van Agentschap NL. U kunt voor uw aanvraag ook terecht bij het eLoket WBSO. Daar heeft u eHerkenning voor nodig. Dat is een digitaal communicatiemiddel waarmee ondernemingen zich kunnen identificeren en gegevens kunnen uitwisselen met overheidsinstanties. Er gelden wel enkele voorwaarden en beperkingen voor het gebruik van eHerkenning. Let hierop bij het kiezen van de manier waarop u de S&O-verklaring aanvraagt.