WBSO aanvragen op RVO-portaal wordt makkelijker

21 september 2021 | Door redactie

Via de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) kunnen organisaties die onderzoek doen naar innovaties een deel van de loonkosten en andere uitgaven voor deze toekomstige werkzaamheden terugkrijgen. Het aanvragen ervan gaat via een nieuw portaal van RVO en wordt makkelijker.

Sinds 1 september 2021 kunnen organisaties een WBSO-aanvraag alleen nog indienen via het nieuwe aanvraagportaal. Ook het doorgeven van de realisatie van innovaties en ideeën die tot succesvolle producten en diensten leiden, of het invoeren van BSN-nummers gaan nu via het nieuwe portaal. Voor het aanvragen van de WBSO-regeling (tool) moet de organisatie inloggen op mijn.rvo.nl. Inloggen kan alleen nog met eHerkenning3.

Drie mogelijkheden om een WBSO-aanvraag in te dienen

Er zijn drie verschillende mogelijkheden om een WBSO-aanvraag in te dienen op mijn.rvo.nl:

  • Een organisatie dient een eigen aanvraag in. Daarvoor is een eigen eHerkenningsmiddel nodig (eH3). Houd rekening met een leveringstermijn van ongeveer twee weken.
  • Uw organisatie doet een aanvraag via een tussenpersoon. De tussenpersoon of intermediair heeft dan een ketenmachtiging van uw organisatie nodig. De ketenmachtiging moet u op tijd regelen. Dat kan voor uitsluitend RVO-diensten of voor alle diensten, inclusief bijvoorbeeld UWV en de Belastingdienst.
  • U bent intermediair en dient als tussenpersoon voor organisaties een WBSO-aanvraag in. Hiervoor logt u in met uw eigen eH3. Daarna selecteert u de organisatie waarvoor u een aanvraag wilt indienen.

Bijlagen bij dit bericht