App test geschiktheid voor Het Nieuwe Werken

12 juni 2013 | Door redactie

Steeds meer werknemers werken wel eens plaats- en tijdonafhankelijk dankzij Het Nieuwe Werken (HNW). Toch is het nog maar de vraag in hoeverre uw achterban geschikt is voor HNW. Een nieuwe applicatie voor smartphones test uw geschiktheid voor HNW.

Het platform Over Het Nieuwe Werken heeft onlangs een applicatie (app) uitgebracht voor smartphones en tablets, waarmee u er snel achterkomt wat voor type nieuwe werker u bent. Of u wel geschikt bent voor HNW leert u namelijk door de test te maken die de app aanbiedt. De test bevat een aantal stellingen zoals: ‘Medewerkers die flexibel werken, zijn productiever’ en ‘Een team kan alleen een team zijn als ze op dezelfde locatie en op hetzelfde tijdstip werken’. Na afloop krijgt u gelijk de uitslag en een aantal tips die voor u van toepassing zijn.

Regelgeving HNW niet zomaar aanpassen

Naast de test, vindt u ook nieuwsberichten over HNW met de app. U kunt de OHNW (Over Het Nieuwe Werken) app gratis downloaden via Google Play en iTunes. Overweegt uw bestuurder om HNW in te voeren of om de huidige regelgeving aan te passen, dan moet hij eerst het overleg met uw OR aangaan. In het bericht ‘Nieuwe handleiding voor Het Nieuwe Werken’ vindt u naast een brochure over HNW ook meer informatie over het instemmingsrecht van uw OR.