App helpt bij handel zonder grenzen

5 februari 2015 | Door redactie

Om de dienst of producten van uw organisatie ook buiten de landsgrenzen te brengen, moet u informatie inwinnen over de landen waarmee u zaken wilt doen. De gloednieuwe app NL exporteert geeft de relevante kerncijfers over een land, plus handige contactgegevens en informatie over netwerken waarbij u kunt aansluiten.

De app NL exporteert is ontwikkeld door het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), exportadviescentrum Fenedex, werkgeversorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW, en de Kamer van Koophandel. NL exporteert toont een interactieve wereldkaart met actuele informatie over macro-economische gegevens zoals koopkracht, relevante informatie over subsidies en andere financieringsmogelijkheden.

Alle exportdocumenten in één handig overzicht

De app NL exporteert geeft ook informatie over handelsposten en geplande netwerkevenementen. Een belangrijk onderdeel van de app is de Export Wijzer, waarmee u alle belangrijke exportdocumenten, wet- en regelgeving en tips in één handig overzicht krijgt. Met de app ziet u ook direct het tijdverschil met het land waar u de informatie bekijkt, en kunt u de valuta omrekenen. U kunt de app gratis downloaden via Google Play (Android) of de App Store (iOS).